Украински бежанец крещи в хотел в Банско: Имам бомба, ще ви взривя

30-годишният мъж е бил видимо пиян, служител подал сигнал в полицията

14.04.2022 | 17:12 Редактор: Елеонора Танева

Пиян украинец заплаши да взриви хотел в Банско. Мъжът първо заявил, че е пристигнал с мисия, а след това започнал да крещи, че ще избие всички. Заканите му завършили с бърз арест.

Украинецът пристигнал в Банско вчера. Още тогава на работещите в хотела им направило впечатление, че идва сам, без семейство.

"Още когато пристигна, не изглеждаше видимо трезвен, очите му излъчваха някаква ярост. Каза, че е дошъл с мисия, не знам каква е тази мисия. Каза, че утре заминава за Сърбия", спомня си рецепционистът Цаньо Чалъков.

Вечерта украинецът влязъл в бара в хотела.

"И си поръча няколко питиета, първоначално малки, впоследствие се превърнаха в малко по-големи. После явно алкохолът му е подействал и е почнал да заплашва", каза управителят на хотела Мария Атанасова.

"Помоли ни за цигара, седна на масата  и както си пушеше, просто каза, че е дошъл тука с мисия, и каза "Аз ще ви убия всички". И аз се обадих на полицията. Момичетата много се уплашиха, ние бяхме с две други колежки, но никой не е държал заложник. Полицаите реагираха до 10 минути бяха тук", уточни Цаньо Чалъков.

Последвал арест, а полицаите, заради заплахите на мъжа, претърсили стаята му. В хотела са категорични, че щом мъжът бъде освободен от ареста, ще трябва да си търси друго място за настаняване.

"Ние гледаме да пазим реда и всичко да е спокойно, пазачи няма да ставаме", категоричен е управителят на хотела.

В него са настанени над 200 украинци. Повечето са жени с деца. До момента оплаквания от тях не е имало.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК