Митничари спипаха десетки бойни патрона при проверка на кола на "Капитан Андреево"

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и "забрана за напускане пределите на Република България"

04.04.2022 | 16:25 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари спипаха десетки бойни патрона при проверка на кола на

Митнически служители откриха контрабандни 41 бойни патрона при проверка на лек автомобил на митнически пункт "Капитан Андреево".

На 30 март колата с турска регистрация пристига на пункта на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол водачът - турски гражданин с инициали М.Д., който е пътувал сам, е заявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в багажа на шофьора куфар с принадлежности за почистване и поддържане на огнестрелно оръжие, съдържащ кутия с 15 бойни патрона. В хода на контролните действия са открити в жабката в арматурното табло на автомобила и два пълнителя, съдържащи съответно 12 и 14 бойни патрона, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните общо 41 бойни патрона са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториалната дирекция "Митница Бургас", което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и "забрана за напускане пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжната прокуратура в Хасково.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Андрей
преди 2 години
През северната ни граница изнасят влакови композиции с танкове и тирове с муниции, а тези ни занимават с 2 патрона. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!!! Сигнализирай за неуместен коментар