Митничари спипаха близо 15 кг марихуана в две коли на "Капитан Андреево"

Наркотикът в един от автомобилите е бил скрит в детско столче, поставено на задната седалка

14.03.2022 | 16:38 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари спипаха близо 15 кг марихуана в две коли на

Митническите служители откриха 14,5 кг марихуана при проверки на два леки автомобила, излизащи от страната.

На 11 март на ГКПП "Капитан Андреево" в посока Република България към Република Турция на трасе изходящи леки автомобили и автобуси пристига лек автомобил Volkswagen Phaeton с българска регистрация. Автомобилът е управляван от български гражданин, който пътувал сам. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в газовата бутилка са открити 2 полиетиленови чувала със суха тревиста маса.

При направения полеви наркотест сухата маса реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 12,090 кг  на стойност по цени за нуждите на съдебната система 48 360 лева.

Ден след това в друг лек автомобил Mercedes с българска регистрация, излизащ от страната към Турция са открити 4 прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи марихуана. В автомобила, управляван от български гражданин, пътували жена и малолетната ѝ дъщеря. Наркотикът е открит в детско столче, поставено на задната седалка. Общото бруто тегло на марихуаната е 2,410 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9640 лева.

По случаите са  образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково, съобщиха от Агенция "Митници".

С постановление на наблюдаващите прокурори на водачите на леките автомобили са повдигнати обвинения.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК