Задържаха трима мъже за склоняване към проституция

Намерени и иззети са мобилни телефони, дебитни карти и документи, които имат отношение към престъпната дейност

31.03.2022 | 22:26 Редактор: Жаклина Иванова
Задържаха трима мъже за склоняване към проституция

След спецоперация на ГДБОП в Плевен и София трима мъже са задържани за склоняване към проституция. Предстои издаване на европейски заповеди за арест на двама от тях.

На 30 март 2022 година около 08.00 часа на територията на град Плевен и град София е стартирала специализирана полицейска операция, с участието на служители от "Борба с организираната престъпност".

Проведени са процесуално-следствени действия за престъпна дейност, свързана с набиране, склоняване към проституция, транспортиране и последваща сексуална експлоатация на жени в и от България за Гърция.

Престъпните деяния са извършвани посредством заблуждение, принуда и противозаконно лишаване от свобода, твърдят разследващите.

Претърсен е апартамент в жк "Сторгозия" в Плевен. Намерени и иззети са мобилни телефони, дебитни карти и документи, които имат отношение към престъпната дейност, информира БНР.

В хода на операцията е задържан 36-годишен. С постановление на прокурор при Районната прокуратура в Плевен му е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа. Задържани са още двама мъже - 38-годишен и 31-годишен, на които предстои издаването на европейски заповеди за арест.

Разследването продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК