Побойниците с камшик от Бобошево: Избирай си наказание, иначе ще играе ножът

Сред децата, участващи в гаврата с момчето, е имало момичета от 2 клас

22.02.2022 | 19:33 Редактор: Елеонора Танева

Нов случая на агресия между деца. 11-годишно момче от Бобошево е бито с камшик от свои връстници. Децата са заснели постъпката си и я разпространили помежду си. 

Детето е малтретирано в събота, около 14 часа. На кадрите се вижда как група деца бият 11-годишно момче в Бобошево. Линчуват жертвата с камшик. Битото дете не бяга, защото го заплашили, че ще стане по-лошо. Дори само вдига дрехата си, за да го накажат.

Свидетел на случката става приятел на жертвата, след като го извикали по телефона. Опитал се да го спаси, но нападнали и него. 

"Аз и моят приятел бяхме на работа и тръгнахме към Мурсалево за пастички. И една наша приятелка ни се обади да отидем на стадиона. Била сама. Помоли ни се. Ние отидохме там. Един започна да ме души, да ме бие. Вързаха моя приятел и с един камшик почнаха да го бият и него. И му казаха: Избирай си наказание, иначе ще играе ножът. Въобще нищо не си избра, караха го да прави 40 обиколки на стадиона, после да бута 10 обиколки валяка", разкажа приятел на жертвата.

По думите му причината за унижението с камшик е отмъщение за марихуана. Битото дете е издало тартора на групата пред родителите му, че продава лекия наркотик. 

"Една събота бяха изчезнали и нещо за трева са си говорили. И са направили проблем. Искали да му отмъстят, да го бият. Вадиха ножове, електрошоци, камшици. За тревата, за която са говорили, майката на Васил е направила голям проблем и се събрали в събота да му отмъстят. И аз отидох да го защитавам и изядох и аз боя", добави свидетелят на престъплението.

Насилието е запечатано на видеоклип. Сред децата има и момичета. 

"Две от момичетата са от моя клас, имаше и от 4 клас. Имаше и момичета, които не учат тук, те са втори - трети клас", уточни приятелят на битото момче.

За случая разбира директорът на училището, където учат и побойниците, и жертвата. Той подава сигнал до МВР и институциите, които започват работа с децата.

"Разбрах за случая от ученици. Те ми казаха какво се е случило и в понеделник и вторник бяха предприети съответните мерки. Всички родители са извикани, запознати са. Детската педагогическа стая работи с децата. В понеделник имаме беседа пак за агресията. Днес имахме среща със закрила на детето с детето и родителите му", каза директорът на училището Петър Кираджийски. 

Битото дете е в стабилно физическо състояние. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК