60-годишна жена открадна кутия за дарения за онкоболна в Русе

Извършителката е задържана, а част от средствата са открити

11.02.2022 | 14:00 Редактор: Теодора Патронова

Откраднаха кутия за дарения в Русе. Средствата са събирани за онкоболна жена. След бърза реакция на полицията извършителката е задържана. Открита е и част от открадната сума.

Даренията за онкоболната Нефисе изчезват от аптека в централната част на града, в която няма камери за видеонаблюдение.

"Влязла е жена, която е помолила колежката за нещо от вътрешната част на аптеката. И тя като е обърнала гръб, е взела кутията. Колежката я е видяла, разпознава я, жена на средна възраст, към 60-годишна", разказа магистър-фармацевтът Евин Даудова.

За лечението на самотната майка се събират средства в 35 кутии в различни обекти в града, но досега подобно нещо не се е случвало.

"Онзи ден ми се обадиха, бях потресена от изчезването на кутията от аптеката на ул. "Борисова". Това беше ужасяващо за мен, да посегнат на такава кутия. Тези парички събираме ги левче по левче, за да лекуваме сестричката ми. Просто ми се доплака чак, нуждаем се от тях, молим се на хората, събираме стотинка по стотинка", коментира сестрата на Нефисе - Гюлбие Хаскова.

Служителите в аптеката са шокирани от случилото се.

А за лечението на Нефисе всеки лев е ценен.

"Тя в момента е в Турция, продължава лечението. Трябват още парички, ще трябват и занапред. Има още 3 химиотерапии. Ще се наложи и трансплантация на стволови клетки, за които пак ще трябват пари. И всяка стотинка ни е важна", обърна внимание сестрата на Нефисе.

Близките се надяват жената, откраднала парите, да получи справедливо наказание.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК