Отвратително: Откраднаха кутия за дарения за онкоболно момче във Варна

В един ден престъпникът е извършил две кражби

22.06.2021 | 19:40 Редактор: Елеонора Танева

Поредна кражба на кутия с дарения във Варна. Този път извършителят посегна на събраните пари за лечението на 16-годишно онкоболно момче, което се нуждае от операция в чужбина. Кражбата е станала в супермаркет в града, а камерите на магазина са заснели цялата случка. 

На записите се вижда как около 30-годишен мъж влиза в магазина и взима кутията с пари, докато на касата няма никой. 

"Много бързо е станало. Това е отвратителна, нагла и безкрайно неприятна постъпка както за нас, така и за родителите", възмущава се управителят на магазина Марияна Бочукова.

В кутията е имало около 200 лева. Бащата на момчето Спас Димов се надява виновникът да бъде задържан. 

"Животът в България може да е труден, но да откраднеш от дете, което е болно и се използват тези пари и средства да се спаси, е недопустимо", споделя Димов.

Управителят на магазина уточни, че преди да задигне даренията, крадецът е взел сладки изделия в друг магазин на фирмата. Преди 2 години друг мъж също откраднал кутия за дарения. 

"Има справедливост явно. Преди 2 години един мъж влезе, открадна кутията и бягайки по улицата с нея, го блъсна кола", спомня си Марияна Бочукова.

15-годишният Виктор е с тежката диагноза "остеогенен сарком на дясната тибия". Според лекарите в България кракът на детето трябвало да се ампутира, но спасение и надежда дали в турска клиника. За операцията там са необходими близо 100 хиляди евро. 

За няколко месеца парите за нея са събрани и Виктор вече е в болницата, разказа организаторът на дарителската кампания Ясен Кръстев. 

"Операцията струва 75 хиляди евро. Цялата сума е 96 хиляди евро. В сметката са останали малко над 40 хиляди и чакаме да научим колко още трябват за допълнително лечение и химиотерапии", обясни Кръстев.

Родителите на момчето и управителят на магазина се надяват извършителят на наглата кражба да бъде задържан в най-скоро време. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК