Ампутираха ръката на жена, влачена от градски автобус няколко метра

Ръката на пътничката е била премазана от вратите

09.02.2022 | 19:58 Редактор: Искра Ангелова

Инцидент в Хасково. Ръката на пътничка в градския транспорт е била премазана от вратите на автобус. А след като автобусът затиснал ръката на жената, я е влачил в продължение на няколко метра. 

74-годишната жена е откарана в болница в Пловдив, където се е наложила ръката ѝ да бъде ампутирана. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост. 

64-годишният шофьор може да бъде наказан с до 3 години лишаване от свобода или пробация. В случай, че е нанесена тежка телесна повреда, го очакват до 4 години затвор.

"Жената е влачена около 5-6 метра от затварянето на вратите до спирането на автобуса. Тепърва ще се изискват всички медицински документи от болниците. Водачът е на 64 години, няма криминални прояви до настоящия момент. Изпробван е за алкохол, няма такъв. Видял е, че жената е слязла от автобуса, видял гърба ѝ. Обърнал се да се включи в движението, тъй като е имало голямо движение по "Стара планина". Помислил, че тя е слязла и затворил вратите", каза административният ръководител на Районната прокуратура - Хасково Румен Сираков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК