48 камери? Нагли крадци обират хранителен магазин в Бургас вече 3 пъти

След последната кражба собственикът взима допълнителни мерки, за да опази стоката си

25.01.2022 | 17:49 Редактор: Ваня Кузманова

Хранителен магазин на оживена улица в Бургас е обиран вече три пъти. Според собственика на обекта крадците стават все по-нагли и дори охранителните камери вече не ги плашат. На кадрите от охранителните камери се вижда как млад мъж влиза в магазина и пъха под якето си луканки. Продавачката прави опит да го спре. 

"Опитах се, но той доброволно не се съгласи , побягна, съответно аз две преки се опитах да го гоня, но моите сили не стигнаха до втората пресечка. В момента, в който тръгна да бяга, явно ластикът на якето не е бил подсилен и една луканка падна на земята", разказа продавач-консултантът Катя Мирева. 

Това е третият грабеж в магазина, въпреки че има 48 видеокамери. 

"Безнаказани се чувстват. Какво ще му направят, ще го приберат за 24 часа. Ще е на топло и пак ще го пуснат и след два дни пак ще е в магазина да краде", каза собственикът Павлин Мохамед. 

След последната кражба собственикът на магазина взима допълнителни мерки, за да опази стоката си. 

"И щора сложихме от последните два пъти , но те стават все по-ловки и ловки, нищо не можем да направим. Единствено се надяваме полицията и държавата да си свърши работата", допълни собственикът. 

"Собственикът на обекта не е алармирал навреме бургаската полиция, като ние сме се самосезирали от публикации и сме иззели записи от видеокамерите за установяване на самоличността на дръзката кражба. Полицията никога не е бягала дори от най-дребните случая на осъществени кражби", съобщи говорителят на МВР Бургас - Цветелина Рандева.  

Само преди дни бяха задържани двама младежи за серии от кражби от магазини, отново на оживени места в Бургас. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК