Владислав Горанов опитал да премине "Калотина" с джип, издирван от Интерпол

По случая се извършва проверка

18.12.2021 | 13:00 Редактор: Жаклина Иванова

Бившият финансов министър Владислав Горанов е влязъл на граничен пункт "Калотина" с джип, който се издирва от Интерпол. Това потвърдиха за Bulgaria ON AIR от МВР.

След като научил това, вместо да остане на място, както му било наредено, Горанов направил обратен завой и си тръгнал. Малко по-късно се върнал с друга кола, управлявана от шефа на известна транспортна фирма. След това е напуснал страната. Случката се разиграла около 18:30 часа снощи.

По случая се извършва проверка. Според документите колата е била лизингова, а като ползвател е бил вписан Горанов. Автомобилът се издирва.

"Автомобилът е закупен на лизинг. От март 2020 досега съм заплащал редовно лизинговите вноски. Вчера към Сърбия на "Калотина" граничният полицай заяви, че трябва да се върна назад, тъй като автомобилът се издирва. Аз се върнах, оставих автомобила в Драгоман и с друг автомобил преминах границата със Сърбия", заяви Горанов пред Bulgaria ON AIR.

От фирмата вносител, откъдето е закупен автомобилът, заявиха, че става дума за така наречените коли-клонинги.

"За съжаление, тук става въпрос за автомобилната мафия в цял свят, която прави т.нар. клонинги, или двойник на истинския автомобил. Това се прави на скъпи автомобили - над 100 000 лв., на които се създава двойник и с този двойник се кара в друга държава и когато се тръгне да се напуска държавата се установява на граничните пунктове, че има такъв двойник и автомобилът се обявява за издирване", посочи собственикът на "Мото Пфое" Атанас Фурнаджиев.

Компанията в момента има още два такива случая. 

"Ние предоставяме всички документи на следствието и се назначават вещи лица, които установяват, че автомобилът е редовен. Тогава излиза прокурорско постановление, че този автомобил е редовният и трябва да се снема от издирване – това се дава на Интерпол като документация и автомобилът бива снет от издирване", разясни собственикът на "Мото Пфое".

Понякога процесът може да продължи и години.

"Води до сериозни загуби, защото този автомобил през това време не може да бъде продаван, стои на двора и губи голяма част от стойността си. Тези загуби се понасят от нас като вносител. Не, г-н Горанов не е виновен", категоричен бе Фурнаджиев.

По случая се извършва проверка. Експерти уточняват, че подобни инциденти се случват най-вече със скъпи автомобили над 100 000 лв.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 2 години
ето на този се отчитаха всички пред б б - предавайки нужните средства на него. после той ги носеше на б б . всичко в живота на тази пародия на човек е крадено и незаконно, самозабравил се е дотолкова ,че с крадена кола да минава през границата. после изведнъж мозъка му се връща в кухата ,може би пияна/дрогирана лейка и решава , че не иска вече да минава границата и газ назад. изключителна *** ***, лице на парламента. Типичния депутат. чак министър. добре ли е българино жалък и нещастен ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Хм ...
преди 2 години
Може ли малко по-нормално да предоставяте информацията? Вие ли сте отсъдили драги въздушни по линията кой точно, как точно се опитвал да прекрачи границата с крадено превозно средство или просто си е карал колата, а пък някой другаде е препечатал номера на кола и после пък трети е откраднал тази кола някъде из дълбокия Сибир, пък се оказало, че номерата са същите като лизинга на чисто нова кола на някой от България ???????????????????????????? Хайде прокурорите от он-еър да се изкажете!!!!?! Сигнализирай за неуместен коментар