Илия Златанов и "Осемте джуджета": Подариха джипа ми на Младен Маринов, натовариха златото при Любена Петрова

Бизнесменът не разпитан от ГДБОП по скандалния случай

19.11.2021 | 14:07 Редактор: Тодор Петров

Продължават разпитите в ГДБОП по аферата "Осемте джуджета". Тази сутрин в дирекцията дойде Илия Златанов - производител №1 на асансьори у нас, който разказа пред Антикорупционния фонд как бизнесът му е бил откраднат. 

Вчера на разпит беше и синът му Явор. Двамата не са в добри отношения след отнемането на бизнеса им.

"Кой е посредникът между сина ми и ОПГ прокуратура, защо се скри името на Каратистчето? Защо един откровен разбойник, който се занимава с рекет, пребиваване на хора и изнудване беше премълчан?", попита Илия Златанов днес. 

Преди дни в ГДБОП беше и жената на бившия следовател Петьо Петров – Еврото, която определи казуса "Осемте джуджета" като фантастика. 

"Вие какво очаквате от една порноактриса – да си признае? Любена Петрова се разнася и постоянно ми пращат нейни клипове. Може да твърди, че са фантазии, когато се извадят записите от камерите в Спецпрокуратурата, когато натовариха златото в нейния джип и когато Ламбовски ѝ е дал плика с 600 хиляди евро", отвърна Илия Златанов.

В ГДБОП се появи и бившият вътрешен министър Младен Маринов, който отрече да познава Илия Златанов. 

"Младен Маринов не ме познава, защо трябва да ме познава?! Просто на него му подариха един мой джип да си ходи на лов", отсече Златанов.

В началото на седмицата обяснения даде и собственикът на охранителната фирма "Делта гард" Димитър Спасов - Каратиста. 

"На 14 април моят колега, който по съвместителство ме вози, беше извикан в офис на "Делта гард" – там беше пребит от Митко Каратиста, беше мушкан с мачете в корема и беше принуден да подпише запис за 10 хил. лв., че ако не им сътрудничи ще трябва да им плати. И той им плати", разказа още Златанов.

Според него след всяко действие по "Осемте джуджета" са останали следи.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК