ГДБОП разпита Младен Маринов и Митко Каратиста за Митьо Очите, Маргините и "Осемте джуджета"

Бившият вътрешен министър отрече твърденията

15.11.2021 | 19:20 Редактор: Тодор Петров

Бившият вътрешен министър Младен Маринов и собственикът на охранителната фирма "Делта гард" - Димитър Спасов – Каратиста - на разпит в ГДБОП. Причината е известното като "Осемте джуджета" разследване на Антикорупционния фонд. 

Маринов даде сведения в ГДБОП, но отказа да назове каква е причината. 

"Получих призовка за снемане на сведения по анонимен сигнал", лаконичен бе той. 

Миналата седмица от МВР показаха запис от 2005 г., на който се виждат Младен Маринов и собствениците на охранителната фирма с отнет лиценз "Делта гард". Според полицията това се е случило в Несебър. Тримата са се срещали и с близки до Димитър Желязков – Митьо Очите и братята Маргини. 

"Не мога да коментирам нещо, което не знам какво е. От 2005 г., това са 16 години. Ако някой знае къде е бил 2005 г... Какви връзки да имам, аз съм го заключвал Митьо Очите. Аз не ги познавам тези, познавам ги от службите", коментира бившият вътрешен министър.

На разпит се яви и собственикът на "Делта гард" Димитър Спасов, по-известен като Митко Каратиста.

ГДБОП започна проверка след сигнал от Антикорупционния фонд по разследването "Осемте джуджета". В него се разкрива как бившият следовател Петьо Петров - Еврото и съпругата му са се опитали да отнемат бизнеса на най-големия производител на асансьори у нас Илия Златанов. 

В историята е замесен и братът на бившия вътрешен министър Младен Маринов, който е сочен за шофьор на Еврото. В разкритията присъства и собственикът на "Делта гард" – Димитър Спасов – Каратиста. Съпругата на Петров отрече изнесените от Антикорупционния фонд факти. 

"Извикаха ме да ме питат дали съм гледала един филм. Моята позиция е, че това, което говори г-н Златанов, е пълна фантастика", коментира Любена Петрова. 

Правосъдният министър Иван Демерджиев заяви, че самият той е бил жертва на натиск от Митко Каратиста, който го е заплашвал с главния прокурор Иван Гешев в началото на 2020 г. 

"Абсолютен лъжец, абсолютен лъжец... Утре, ако седи зад думите си, да се явим и двамата на полиграфа", настоя Каратиста.

Очаква се утре в ГДБОП да се яви и дъщерята на Младен Маринов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Гроби Таласъмо
преди 2 години
Навързани като мартеници, криминални престъпници "ръководещи" ( Република) България Сигнализирай за неуместен коментар