Скандални разкрития по случая "Осемте джуджета", Рашков се закани да го разнищи

Своята версия пред антимафиотите разказа Явор Златанов

18.11.2021 | 18:00 Редактор: Теодора Патронова

Историята, започнала от ресторант "Осемте джуджета", попадна под прицела на ГДБОП преди дни, когато започнаха и разпитите по случая. Своята версия пред антимафиотите разказа Явор Златанов, който твърди, че е бил заплашван и арестуван след раздор с баща си Илия за асансьорния им бизнес.

Златанов-младши очаква съд и за бившия следовател Петър Петров, по прякор Еврото, и за съпругата му Любена, които бяха разпитани в понеделник. Макар и с различни разкази, и Явор и Илия Златанови посочват, че Петрови са ги заплашвали и изнудвали заради бизнеса с асансьори. А в схемата, според тях, участвали МВР, Спецпрокуратурата и охранителната фирма "Делта гард". 

"Очаквам да изправят пред съд организатора Илия Златанов и главния изпълнител Пепи Еврото, Любена Петрова Коцева и прокурорите Пейчинов и Деянов. Любена Петрова е един уникален крадец, който използва прокуратурата, в случая Специализираната, за да ме ограбят. Целта им беше може би да ме убият, за малко да успеят, но това, което направиха, е да ми откраднат всичките спестявания", обясни още той. 

Министърът на вътрешните работи се закани, че ще разнищи случая докрай.

"МВР трябваше и ще продължи да проверява колко полицаи са били и кой ги е пратил там със служебна полицейска кола да стоят пред "Осемте джуджета", да охраняват Петър Петров, известен като Еврото – фаворитът на Цацаров за СДВР, когато той постъпи като гл. прокурор. И тази проверка е смачкана от прокуратурата, и тя не е докарана докрай", подчерта Рашков.

Прокуратурата започна проверка по разкритията на Златанови още през лятото на миналата година. Резултати от нея все още няма.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК