В Гърция: Централата за фалшиви "зелени сертификати" е в Сандански

"Катимерини" се позовава на данни на гръцката полиция

07.11.2021 | 08:55 Редактор: Тодор Петров
В Гърция: Централата за фалшиви

Сандански е център на голяма престъпна верига за издаване на фалшиви сертификати за Ковид-19. Това показва разследване на гръцкото издание "Катимерини". 

Замесени са митнически служители и от двете страни на границата, които не извършват правилно проверки. Според "Катимерини", български сертификати са открити в здравни работници. Разследването е започнало от Солунската прокуратура и дирекцията за сигурност. 

Полицията в Гърция е предала информация на българските служби, но отговор засега няма. По-рано гръцката национална телевизия показа интервю с лице, което се сочи като посредник в схема за фалшиви сертификати. 

Според него, срещу 300 евро гърци от северната част на страната се сдобивали с фалшив документ от България. В момента разследването в южната ни съседка е спряно, поради липса на детайли и невъзможност да бъде разследвана цялата верига.

Продължава проверката, свързана със "зелените сертификати", издадени на работещи в болница в Солун. Проверяват се и съмнителните случаи на служители на болницата в Кавала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
И как ще разберат, че са алшиви се чудя? Документа няма как да е фалшив. Препарата не е сложен на човека. Това как може да се каже? Сигнализирай за неуместен коментар