Българи продават на гърци фалшиви сертификати за ваксинация срещу 300 евро

Желаещите трябвало да пътуват до София, за да им бъде уж поставена ваксина

03.11.2021 | 14:22 Редактор: Елеонора Танева
Българи продават на гърци фалшиви сертификати за ваксинация срещу 300 евро

Българи пласират на гръцкия пазар сертификати за ваксинация срещу Ковид-19. Журналист от гръцката държавна телевизия ЕРТ се е свързал с човек от схемата, който върти бизнес с фалшиви сертификати в южната ни съседка. 

Той е потвърдил, че срещу 300 евро желаещите могат да придобият ваксинационен сертификат от България, без да се имунизират. Твърди се, че клиентите на схемата идват предимно от Северна Гърция.

В репортажа се казва, че България чупи всички отрицателни рекорди по смъртност в Европейския съюз и регистрира четирицифрен брой случаи на Ковид-19 дневно. Подчертава се, че все повече стават обвиненията срещу семейни лекари за издадени сертификати, без да поставят съответните дози от ваксините.

Според твърденията на "посредника", излъчени от ЕРТ, срещу 300 евро и кратко посещение в София всеки може да се снабди с европейски ваксинационен сертификат, информира БТА.

Гръцките власти казват, че внимателно наблюдават ваксинираните гърци с постоянен адрес в Гърция, които представят сертификати от България и Румъния. Със законодателни промени бяха въведени сериозни наказателни и финансови санкции за измами, свързани с тестването и ваксинирането.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК