Поляк опита да изнесе цигари за близо 200 000 лв., осъдиха го условно

Цигарите са рекордни като количество за последните 2 г. на ГКПП "Кулата"

01.11.2021 | 17:13 Редактор: Елеонора Танева
Поляк опита да изнесе цигари за близо 200 000 лв., осъдиха го условно

Митнически служители пресякоха опит за контрабанда на цигари през ГКПП "Кулата". Това е най-голямото количество контрабандни цигари, задържано в района през последните 2 години.

На 26 октомври митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" - Митница София селектирали за рентгенова проверка влизащ в страната от Гърция товарен автомобил – влекач и хладилно ремарке с полска регистрация. Шофьорът заявил, че пътува за Чехия, като превозваният по документи товар бил палети с каменни плочи.

При последващата физическа проверка митническите инспектори открили в пода на полуремаркето специално обособена кухина. В нея било установено голямо количество цигари без български акцизен бандерол - 35 494 кутии с търговска марка "Karelia". Общата стойност на стоката възлиза на 184 568,80 лв.

Районната прокуратура в Благоевград, Териториално отделение Петрич e приключила наказателното производство срещу полския гражданин със споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда на Д.М. е наложено наказание от 3 години "лишаване от свобода" условно с 5-годишен изпитателен срок. Цигарите са отнети в полза на държавата.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК