Рашков: Задържан е мъж, заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС

"Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици", заяви вътрешният министър

08.10.2021 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

В навечерието на предизборната кампания - остра реакция от страна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков към ДПС. Причината се оказаха отправените от партията обвинения за полицейски репресии заради изборите. 

В декларация от 25 септември ДПС посочи, че на предходния вот Рашков се е включил активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, е припомнил най-ужасяваща част от историята на 20 век. Мустафа Карадайъ тогава сигнализира, че масово членове и симпатизанти на ДПС са били подлагани на непрекъснат полицейски тормоз, обиски и арести в нарушение на законите. 

В отговор вътрешният министър посочи, че в следващите дни ще изнесе конкретни факти.

"Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС, иначе няма да получи отопление през зимата. Чух изрази като "репресия" и "антидемократичност", което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения", заяви Рашков.

 

"При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, сега няма да действа така, както бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи - Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани в онзи период, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов", допълни вътрешният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК