Привикват граждани в полицията заради изборни манипулации, ГЕРБ обвини Радев и Рашков

"Виждаме в действие най-мракобесните милицонерски години от времето на комунизма", каза проф. Костадин Ангелов

29.09.2021 | 13:56 Редактор: Искра Ангелова

Седем жители на Стражица, участвали в предизборни срещи на партии, бяха призовани на разпит в полицейското управление в града. На 3 октомври в община Стражица ще се проведат частични кметски избори. От МВР заявиха, че те са призовани във връзка с проверка на сигнал за изборни манипулации.

В понеделник Димитър Панов участвал в предизборна среща на кандидата за кмет от ГЕРБ/СДС. По думите му искал да разбере повече за управленската платформа на кандидата. Тази сутрин той бе призован на разпит в полицейското управление.

"На другия ден, вършейки си ежедневните задължения, бях потърсен по телефона и бях призован да дойда да си получа тази призовка. Аз никога, по никакъв начин не съм бил търсен в полицейски управления. Казаха ми, че най- вероятно е свързано с изборите. Никога не съм залепил плакат съм залепил в града, нито визитки съм раздавал, нито пък съм спонсор на някоя партия", каза Панов.

Сред призованите е и Николай Павлов, брат на последния общински кмет Румен Павлов.

"Изобщо на никакви събрания не съм ходил, изобщо с избори не съм се занимавал", подчерта Павлов.

Активисти на ГЕРБ, сред които и депутатът от великотърновската листа от последните два парламента проф. Костадин Ангелов, заявиха, че поемат адвокатската защита на седемте призовани. 

"Виждаме най-мракобесните милицонерски години от времето на комунизма в действие, които са командвани от Бойко Рашков. Тогава беше следовател, той явно не може да се отърси от това, което е правил под вдигнатия юмрук на президента Радев. Страх и полицейски произвол, който привиква наши симпатизанти в полицията и им вменява, че те ще извършат престъпление. Този човек не е престъпник! Всеки български гражданин ще получи адвокатска защита, такава, каквато получават всички тук присъстващи. Няма да изоставим никого, нека хората да спят спокойно", отсече проф. Ангелов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
А къде се изгуби човека с лакираните нокти може би в бардака Сигнализирай за неуместен коментар