Задържаха мъж за умишлен палеж на леки автомобили в Троян

При претърсване на жилището му било намерено наркотично вещество - метамфетамин

09.09.2021 | 16:47 Редактор: Юлия Христова
Задържаха мъж за умишлен палеж на леки автомобили в Троян

Районна прокуратура-Ловеч ръководи досъдебно производство за умишлен палеж на леки автомобили в Троян. То е срещу 31-годишен жител на града, който е разкрит след незабавни издирвателни мероприятия. На 8 септември в РУМВР-Троян е образувано досъдебно производство за това, че около 2:50 часа на неизвестно лице е запалило лек автомобил "Пежо-206" с ловешка регистрация, собственост на мъж от Троян.

В резултат на възникналия пожар е запален и лек автомобил "Опел Корса" също с ловешка регистрация, собственост също на гражданин на Троян. Първата кола изгоряла напълно, а втората частично. Причинени са и щети на жилищен имот, намиращ се в непосредствена близост до автомобилите. След подаден сигнал, органите на МВР посетили местопроизшествието.

Проведено било бързо издирване и извършителят на палежа бил установен. При претърсване на жилището му било намерено наркотично вещество, отговарящо при полеви тест на метамфетамин. Извършителят е привлечен като обвиняем за умишлен палеж. Разследването продължава по надзора на Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Троян, пише "24 часа".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК