Oставиха зад решетките мъж от Берковица, подпалил кола в Германия

Делото бе гледано чрез видеовръзка със затвора в град Враца

13.12.2020 | 12:54 Редактор: Юлия Христова
Oставиха зад решетките мъж от Берковица, подпалил кола в Германия

Oкръжният съд в Монтана остави в ареста 27-годишен жител на Берковица, обявен за международно издирване заради престъпление, извършено в Германия.

Според Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Вайсенфелс, на 1 май 2019 г. на паркинг в квартал "Бурвербек“ той е запалил кашони, поставени под лек автомобил "Опел Астра“, собственост на българския гражданин И. Б., вследствие на което се запалил и автомобилът.

На 7 декември т. г. издирваният Ц. Д. А. е бил открит от полицията в Берковица и задържан. В Окръжен съд е постъпило искане от Окръжна прокуратура – Монтана за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на Ц. Д. А. с цел обезпечаване на изпълнението на Европейската заповед за арест и производството по екстрадиция на лицето във ФРГ. След като се запозна с доказателствата по делото и изслуша Ц. А. Д., който поиска по-лека мярка за неотклонение, съдът му наложи мярка "Задържане под стража“.

Макар че е с чисто съдебно минало, мъжът се занимава с дърводобив, често отсъства от постоянния си адрес и има опасност да се укрие, обяви съдът.

Делото бе гледано чрез видеовръзка със затвора в град Враца.

Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК