Любомир Яков остава в ареста: Съжалявам, не съм имал умисъл да го направя

Той беше доведен в съда под конвой, след като по-рано днес не се яви

09.09.2021 | 16:07 Редактор: Десислава Атанасова

"Съжалявам за това, което съм извършил. Не съм имал умисъл да го направя. Това каза пред съда задържаният за заплахите към Ива Митева Любомир Яков.

Мъжът, заплашил Ива Митева с убийство по имейл, бе доведен в съдебната зала под конвой, след като наруши домашния си арест и бе заловен в компютърен клуб в Стара Загора. Пред медиите той запази мълчание и скри лицето си.

26-годишният мъж поиска сам от магистратите да остане под домашен арест. За изпратената от него заплаха към председателя на народното събрание обясни, че съжалявал. Съдът обаче не уважи искането му и разпореди мярка за неотклонение "задържане под стража" и го върна зад решетките. 

Преди дни Любомир Яков беше пуснат от първата инстанция под домашен арест, който трябваше да изпълнява при баба му в хисарското село Красново. При проверка от служител на МВР обаче не го откриват на адреса.

Залавят го в компютърния клуб в Стара Загора. същият, от който изпратил заплашителния имейл към Ива Митева. В съдебната зала Любомир Яков обясни, че когато е бил освободен от ареста, тръгнал на стоп за Красново, стигнал до Пловдив и там чакал шест часа някой да го качи.

Помогнал му негов познат, който го оставил в Стара Загора. Отишъл в клуба, за да се свърже със сестра си и брат си онлайн, тъй като няма мобилен телефон.

Лекари са направили преглед на обвиняемия за наличието на психично заболяване, но към този момент няма данни за такова.

Повече вижте в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК