Съдът ще гледа мярката на заплашилия Ива Митева

Тошко Йорданов коментира дали заплахата може да е поръчка на ГЕРБ и ДПС

06.09.2021 | 07:13 Редактор: Юлия Христова

Ще остане ли в ареста мъжът, заплашил с убийство председателя на НС Ива Митева? Съдът ще гледа мярката за неотклонение на задържания. Това е 26-годишният Любомир Яков, който е с адресна регистрация в пловдивско село. Мъжът беше установен и арестуван само за няколко часа.

Яков е задържан в Стара Загора. Той е направил пълни самопризнания, че е изпратил заплашителния имейл към председателя на НС Ива Митева. Направил го е от градинка, близо до жп гарата.

Яков е криминално проявен, с условна присъда за телефонен тероризъм. Сега той е обвинен за заплаха за убийство, по което може да получи до 6 години затвор.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, който снощи беше в Чирпан по повод празниците за Съединението, коментира дали заплахата към Ива Митева може да е поръчка:

"Не съм разследващ орган. Има си разследващ орган, има си закони в тази страна. Има просто странно съвпадение кога се случи - когато се занимавахме със Закона на НСО и ГЕРБ и ДПС се опитваха да го саботират през цялото време", посочи той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК