Трифонов: Получавал съм десетки заплахи за убийство, но тази към Митева издава слабост

"Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена", заяви лидерът на ИТН

03.09.2021 | 17:46 Редактор: Искра Ангелова
Трифонов: Получавал съм десетки заплахи за убийство, но тази към Митева издава слабост

Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт. Аз лично съм получавал десетки. Но заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в официалния си профил във Facebook".

"Тя издава слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде. Дали заплахата случайно беше получена, след като Ива Митева обяви, че Законът за НСО е приет? Закон, който отнема колите, охраната и привилегиите на министри, депутати, прокурори, бивши премиери, както и на техните семейства? Не мисля, че е случайно", допълни той.

А според него двете неща са безусловно свързани. 

"Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена. Но това нещо ще свърши. Няма как. Просто хората не го искат, а властта произтича от хората. Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП бяха партиите, които искаха да бламират тези промени в Закона за НСО, като въобще не се явиха на работа в залата на Народното събрание.  Днес същите партии - ГЕРБ, ДПС и БСП пак не отидоха на работа, този път в парламентарната комисия по правни въпроси, с което блокираха приемането на законопроекта за закриването на специализираните прокуратура и съд", категоричен е лидерът на ИТН.

"Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, защото в парламента има специализирали се в тяхното бранене депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП. Но не задълго.  Много се изписа и изговори по адрес на "Има такъв народ" - че е партия, зад която прозира дългата ръка на ДПС, че е партия, която иска да спаси Борисов и Гешев, че е партия, която обслужва политическото статукво. Всъщност, няма значение кой какво говори и внушава, значение имат фактите и реалните действия. Е, тези две политически събития от вчера и днес върнаха нещата от сферата на лъжите и фантазиите обратно в сферата на закономерността и логиката. Депутатите на "Има такъв народ" вчера бяха на работа и гласуваха промените в Закона за НСО, бяха и на работа днес, за да стартират закриването на специализираните прокуратура и съд", добавя Трифонов.

 

"Има такъв народ” е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, БСП и ДПС. Заедно. За пореден път. Неявяването им на работа и бойкотирането на тези изключително важни закони са поредното абсолютно доказателство за съществуването на статукво, което брани своите интереси на всяка цена. Заедно. Такава е политическата обстановка в България. На суверена за пореден път му предстоят избори и той ще трябва да реши. И това, което реши, в него ще трябва да живеем всички", завършва Слави Трифонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Той е прав. Дано всички нормални българи имаме успех. Хора, четете и се интересувайте какво става. От много източници, от малките източници. Истината за нашите политически лидери е там. Сигнализирай за неуместен коментар