Заплашилият Ива Митева бил алкохолик, искал да взриви автогарата в Пловдив

"Той не беше лошо момче", сподели негов роднина пред Bulgaria ON AIR

04.09.2021 | 18:33 Редактор: Здравко Черкезов

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева. Той беше установен вчера от ГДБОП. Мъжът е от Старозагорскo и е криминално проявен. Задържан е за кражби и заплахи. 

Имейлът със заплахите към Ива Митева е изпратен от градинка в Стара Загора, близо до жп гарата. 26-годишният Любомир Яков използва интернета на близкото кафе, опитвайки да прикрие своята самоличност.

Председателят на Нaродното събрание заяви, че за нея сигналът не е сериозен, но се притеснява за близките си. 

"Не ме е страх. По-скоро ме е страх за близките ми. Няма какво да се лъжем. По-скоро ме е страх за детето ми, защото знаете, ние можем да казваме, че сигналът е несериозен, но не се знае какво стои зад него и утре може да стане сериозен", посочи Ива Митева.

Мъжът е арестуван след работата на специалистите от ГДБОП. След като е задържан, 26-годишният мъж признава, че е отправил заплахата. Мъжът вече е в ареста в София, където съдът трябва да реши дали да го остави за постоянно зад решетките. Познатите на Любомир остават изненадани от случилото се, но признават, че имал проблеми с алкохола.

"Той не беше лошо момче, много добро момче беше", сподели Мария Якова. 

"Аз и сега не мога да си представя, че той го е направил. Сам да тръгне да го направи това, а в същото време, доколкото разбрах, нямал и телефон", посочи Никола Яков. 

В петък от обвинението се самосезираха като потърсиха цялата налична информация по случая и попитаха защо от полицията не са подали данните сами.

"Прокуратурата няма ресурс да извърши проверка. Може да се самозерира и да започне някакво производство, но без участието и проверка от страна на МВР, нищо не може да се случи. Може да не се харесват главният прокурор и министърът на МВР, но институционално трябва да намират начин и да работят", каза адвокат Людмил Рангелов 

По информация на Bulgaria ON AIR отправилият заплахи към Митева Любомир Яков е искал да взриви автогарата в Пловдив през 2020 г., а година по-рано е заловен да краде самоличности в мрежата.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
брилятна акция на гдбоп - намериха ли поръчителя? питам от любопитство Сигнализирай за неуместен коментар