Близки на Юмер: Искаме доживотен затвор, приятелят ни е убит като във филм на ужасите

Съдът остави единствения обвиняем, бизнесмена Станимир Рагевски, в ареста

13.08.2021 | 19:10 Редактор: Елеонора Танева

Съдът остави в ареста бизнесмена Станимир Рагевски, който е обвинен за жестокото убийство на 28-годишния Юмер Мехмед. Пред сградата се бяха събрали на протест близки на жертвата, които настояха за справедлив процес. Кордон от полицаи не им позволи да стигнат до арестувания бизнесмен. 

"Очакваме да си получат присъдите и двамата, защото извършителят не е един, извършителите са двама", убедена е Ивелина Стаменкова, близка на Юмер.

"Затвор до живот за такива изроди, ние сме приятели, работили сме заедно, познавам го момчето, той е сирак няма семейство", каза приятелят на Юмер Димитър.

"Това е тежко престъпление, вие филма "Тексаско клане" гледали ли сте го? Да се кълца човек на парчета…", не крие гнева си Стойко.

Бизнесмена Станимир Рагевски е обвинен за умишленото убийство на Юмер.

"Убийството е извършено с изстрел с огнестрелно оръжие в тила на жертвата. Трупът на пострадалия е бил разчленен с режещ инструмент, след което е поставен в няколко чувала, а те са сложени в пластмасови бидони и транспортирани", разкри окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. 

Адвокатите на бизнесмена посочиха, че не е открито оръжието, с което е убит 28-годишният Юмер Мехмед. 

"Няма достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението", категорична е адвокат Ваня Радиева.

Самият Рагевски поиска по-лека мярка, тъй като наесен му предстояла операция. На този етап няма привлечен друг обвинаем. В съда беше докаран за кратко бившият готвач на Рагевски, който е само свидетел по делото. 

Към момента не е установена връзка между убийството на Юмер Мехмед и изчезналата преди почти година брокерка Теодора Бахова. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК