Повдигнаха обвинение на Станимир Рагевски за жестокото убийство в Бургас

Престъплението е извършено в дома на арестувания бизнесмен

12.08.2021 | 17:46 Редактор: Искра Ангелова

Зловещо убийство е разкрито в Бургас. Късно снощи криминалисти откриха тялото на мъж, изхвърлено в чували в езерото "Вая". То е на изчезналия в началото на август 28-годишен Юмер Мехмед. Прокуратурата повдигна обвинение в убийство на бургаския бизнесмен Станимир Рагевски.

Убийството е извършено в дома на арестувания бизнесмен Станимир Рагевски на 4 август.

"В продължение на няколко дни извършителят е посещавал жилището, където е извършено престъплението, където е извършвал разчленяване на трупа, след което останките от трупа са сложени в множество малки чували", каза директорът на МВР - Бургас Калоян Калоянов.

На този етап няма данни бизнесменът да е имал съучастник в жестокото престъпление. Обвинението е преквалифицирано от отвличане в умишлено убийство. Юмер и Станимир Рагевски са се познавали, но мотивите за убийството все още се изясняват. 

"Пострадалият Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски, посредством огнестерелн изстрел", допълни наблюдаващият прокурор Десислава Трифонова.

Разследващите търсят връзка и между убийството на Юмер и изчезналата преди почти година брокерка Теодора Бахлова. Дъщеря ѝ продължава да твърди, че тя е имали бизнес отношения с арестувания за убийството на Юмер бизнесмен и очаква да бъде открит и трупа на изчезналата и майка.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК