Прокуратурата: Бизнесменът Рагевски застрелял и сам разчленил Юмер

Останките от трупа са сложени в множество малки чували, поставени в бидони

12.08.2021 | 16:30 Редактор: Искра Ангелова
Прокуратурата: Бизнесменът Рагевски застрелял и сам разчленил Юмер

За убийството на 28-годишния Юмер Махмуд е повдигнато едно обвинение – срещу бизнесмена Станимир Рагевски, обяви на пресконференция окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

В него се визира точка от НК, касаеща умишлено убийство. Предвиденото наказание, според закона за това престъпление, е от 10 до 20 години затвор, уточни Чинев.

Убийството на Юмер е извършено на 4 август с огнестрелно оръжие в жилище, собственост на Рагевски. Събраните до момента доказателства не сочат към съучастник в престъплението. В продължение на няколко дни извършителят е посещавал жилището, където е извършено престъплението, където е извършвал разчленяване на трупа, след което останките от трупа са сложени в множество малки чували, поставени в бидони и изхвърлени на мястото, където ги намерихме, съобщи комисар Калоян Калоянов, директор на МВР Бургас.

Сигнал в полицията за изчезването на мъжа е подаден от неговата приятелка на 6 август, информира БГНЕС.

От прокуратурата съобщиха още, че към момента не е установена връзка между случая с убития Юмер Мехмед и брокерката Теодора Бахлова, която е в неизвестност от почти година, но се работи и по тази версия.

Работи се по всички версии, добави прокурор Георги Чинев.

В петък прокуратурата ще иска постоянна мярка задържане под стража на арестувания за убийството бизнесмен Станимир Рагевски. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК