Откриха контрабандни бижута за над 1 млн. лева на "Капитан Андреево"

Турчин е с повдигнато обвинение

12.07.2021 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Откриха контрабандни бижута за над 1 млн. лева на

Митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" откриха контрабандни златни и сребърни накити в тайник на автобус с турска регистрация.

На 10.07.2021 г., около 23:00 часа, на МП Капитан Андреево на път от Турция през България за Северна Македония пристига автобус с двама водачи и стюард - турски граждани, и 50 пътници.  Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митническите служители установяват, че в специално изграден тайник в пода на багажното отделение са укрити 27 пакета, съдържащи изделия от жълт и бял метал – пръстени, гривни, медальони, обици. 

Направената от вещото лице експертиза установява, че по-голяма част от накитите  от жълт метал с общо тегло 13 272.14 грама са от 14-каратово злато на стойност 1 089 505 лева. Другата част - 7905 грама, са от сребро проба 925. Задържаните бижутерийни изделия са с обща стойност 1 136 935 лева. В хода на проверката е установено, че са собственост на стюарда на автобуса.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемия турски гражданин е наложена мярка парична гаранция и забрана да напуска пределите на Република България.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК