Присъда за причинена смърт на две лица, настъпила при ремонт на къща

По време на разследването е установено, че подсъдимият и пострадалите са били в строителна бригада

07.06.2021 | 23:27 Редактор: Юлия Христова
Присъда за причинена смърт на две лица, настъпила при ремонт на къща

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Ц.Ш., подсъдим за причиняване по непредпазливост на смъртта на две лица, настъпила след срутване на стена при ремонт

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Ц.Ш. Той е подсъдим за това, че причинил по непредпазливост смъртта на две лица. Престъпното деяние е осъществено на 14.09.2018 г. в село Жеравна, обл. Сливен. 

По време на разследването е установено, че подсъдимият и пострадалите са били в строителна бригада, наета да извърши цялостен ремонт на къща в село Жеравна. Функциите на бригадир били осъществявани от Ц.Ш., който нямал необходимата квалификация. На горепосочената дата се е срутила стена на къщата. Тухлите са затрупали пострадалите мъже, причинявайки смъртта им. Установено е, че поради липса на квалификация за изпълняваната длъжност на бригадир, Ц.Ш. не е осигурил здравословни и безопасни условия на труд при извършване на ремонтните дейности, което е довело до злополуката.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК