24-годишен отива на съд за превеждане на мигранти през България

Чужденците заявили, че са от Сирия и имали за цел да стигнат до страна в Западна Европа

27.05.2021 | 18:04 Редактор: Юлия Христова
24-годишен отива на съд за превеждане на мигранти през България

Териториално отделение - Белоградчик при Районна прокуратура – Видин предаде на съд А.В. (на 24 години) по обвинение за подпомагане на чужди граждани противозаконно да преминават през територията на страната.

На 19.12.2020 г. била проведена специализирана полицейска операция по линия на незаконната миграция. Около 22,30 ч., на път Е-79, в района на с. Ивановци, област Видин, служителите на реда спрели за проверка лек автомобил м. „БМВ“. В него пътували 8 чужди граждани без документи за самоличност и адресна регистрация в България.

Водачът на превозното средство – А.В., нямал шофьорска книжка и му бил съставен акт за установяване на административно нарушение. Впоследствие той е бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно подпомагане на чужди граждани да преминават през страната срещу имотна облага за себе си и за другиго.

По време на разпитите чужденците, на възраст от 17 до 50 години, заявили, че са от Сирия и имали за цел да стигнат до страна в Западна Европа. Имали уговорка да бъдат преведени в България срещу заплащане на лицето А. обща сума в размер на 24 500 евро. Нощували в къща в покрайнините на гр. София, след което им бил осигурен превоз за Сърбия. На водача мигрантите заплатили 50 лева за гориво.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание по делото.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК