Адв. Марковски за шефа на Трето в Пловдив: Не е нарушавал задълженията си, бил е неудобен

Началникът на Трето районно днес получи и още едно обвинение

27.05.2021 | 14:30 Редактор: Жаклина Иванова

Апелативният съд в Пловдив решава дали да остави в ареста полицаите от ударната бригада в Пловдив. Сред тях е и началникът на Трето районно управление Самуил Хаджиев.

Според прокуратурата четиримата са осигурявали чадър над проституцията в града, участвали са в наркоразпространение, както и събиране на подкупи. Едно от най-сериозните обвинения е опит за кражба на половин тон марихуана. 

Началникът на Трето районно днес получи и още едно обвинение - разпоредил изземане и скриване на записи от охранителни камери, които уличават Иво Даскалов - по прякор Лудия, в убийството на трима души при катастрофа край Пловдив навръх Великден тази година. 

"Според него това е една абсолютно целенасочена атака, защото не е бил очевидно удобен в позицията, която е заемал. Питайте прокуратурата каква е логиката на новото обвинение. Г-н Хаджиев не е нарушавал служебните си задължения. Там се твърди за прикриване на някакви доказателства, което е поредната щуротия", заяви адвокатът на Самуил Хаджиев Димитър Марковски.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК