Стрелбата в метрото е извършена с пистолет "Макаров", установени са 5 изстрела

Версията за тероризъм е изключена

12.05.2021 | 17:50 Редактор: Юлия Христова

Тежък инцидент на метростанцията на Lетище София. В един от влаковете мъж простреля жена с четири куршума , след което се самоуби. Жената е в болница с опасност за живота.

Минути след 14 часа мотриса на метрото спира на последната станция Летище София. Чуват се няколко изстрела. В полицията и Спешна помощ от водача на влакчето е получен сигнал за двама души в безжизнено състояние. 

На място са изпратени десетки униформени. А метростанцията е затворена. Версията за тероризъм е изключена. Пострадалата жена е откарана с линейка в столичната болница "Св. Анна".

Прави се оглед на терена, установена е самоличността, но нека близки да разпознаят телата, защото има вероятност да не са техни документите. Предстоят експертизи, вероятно утре или вдругиден ще имаме повече данни. Ще видим дали са  в брачни отношения, дали има сключен брак с други лица. Пистолетът "Макаров" е оръжието - законно притежаван, произведени са 5 изстрела. Има свидетели, но те не са такива на самото деяние - видели са лицата и  се разпитват. Това каза на брифинг градският прокурор на София Илияна Кирилова.

"Мъжът е роден през 1958 г., а жената 1965 г., не са криминално проявени, евентуално може да се смили, че става дума за битова история, която ще установим. По камерите ще установим дали заедно са се качили в метрото и къде, живеят в София. Можем да мислим, че мъжът е охранител, тъй като е бил осигуряван в охранителна фирма", допълни тя.

"Разследването е в много първоначален етап, не можем да кажем нищо за версии. Предстоят процесуално следствени действия. И двамата са български граждани", посочи началникът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. 

Едната от раните е пронизваща, черепно-мозъчна, другите две рани са в областта на гърдите, като едната от тях е проникваща към белия дроб, а четвъртата е в корема Въпреки извънредната ситуация, работата на столичното летище не беше прекъсната. Метростанцията остана затворена за часове. А пътуващите за летището трябваше да използват автобуси, което затрудни и обърка част от тях.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК