Откриха контрабандни цигари за над 5 млн. лв. на пристанище в Бургас

Това е най-голямата задържана контрабандна стока у нас тази година

30.03.2021 | 18:15 Редактор: Жаклина Иванова

Контрабандни цигари за над 5 млн. лв. задържаха митничари на частно пристанище в Бургас. В контейнер, натоварен на ферибот от Грузия за Унгария, са намерени 651 000 кутии цигари или 13 милиона къса. 

Стоката е открита след рентгенова проверка. Образувано е досъдебно производство за контрабанда на стоки за търговски цели в големи размери, няма задържани. 

Стоката е преминавала транзитно през страната ни. Това е най-голямото задържано контрабандно количество цигари от началото на годината у нас.

"При физическата проверка се установява тапа. Декларираната стока, хартиени ролки, се намира в най-задната част и покрива съвсем малка част на горното помещение. Цялата друга част е заета от цигари, които са 13 млн. къса , това са над 650 000 кутии", посочи зам.- директорът на Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“ Тихомир Каменов.

"Преустановихме опит за нелегален превоз на огромно количество цигари", съобщи административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас прокурор Георги Чинев.

"Дали цигарите са истински или не, не можем да отговаряме, защото предстои експертиза, която да установи това", допълни още той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК