На съд за незаконно превеждане на чужденци през българо-сръбската граница

Задържаните мигранти са граждани на Афганистан и Бангладеш, на възраст от 18 до 26 г.

26.03.2021 | 16:49 Редактор: Юлия Христова
На съд за незаконно превеждане на чужденци през българо-сръбската граница

Териториално отделение – Кула при Районна прокуратура – Видин е предало на съд Б.М. по обвинение за извършено от него престъпление. Около 20:00 ч. на 23 февруари полицейските служители от ГПУ – Брегово извършвали наблюдение в района на държавната граница на Република България, когато забелязали група лица. Едно от тях вървяло пред останалите, видимо ги водело, давало им указания с жестове.

Незабавно са били предприети действия за недопускане на преминаване на границата. В района на с. Големаново са били задържани 8 чужденци и българският гражданин Б.М.

В хода на разследването е било установено, че целта им била незаконно да преминат на територията на Сърбия. Задържаните мигранти са били граждани на Афганистан и Бангладеш, на възраст от 18 до 26 години. По време на разпитите те заявили, че напуснали лагера за чужденци в с. Бусманци няколко седмици по-рано.

От столицата пътували с леки коли, нощували в изоставена къща, вървели през гората. Соченият за водач – обвиняемият Б.М., трябвало да ги преведе през границата. За извършеното от него престъпно деяние 45-годишният мъж, който има предходни осъждания, е бил привлечен към наказателна отговорност.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК