Съдът пуска Миню Стайков под домашен арест с гривна

Алкохолният бос се намира в ареста от септември 2018 г.

03.02.2021 | 16:06 Редактор: Ралица Братанова
Съдът пуска Миню Стайков под домашен арест с гривна

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен арест бизнесмена Миню Стайков който от септември 2018 г. се намира в ареста. Алкохолният бос се разследва за данъчни престъпления, пране на пари и злоупотреба с еврофондове.

Решението на съда беше взето на закрито служебно заседание, а основният мотив – влошеното му здравословно състояние.

Адвокатът на бизнесмена Анна Попова коментира, че Стайков сумарно е прекарал в ареста 2,5 г. в ареста. Тя допълни, че многократно са подавани искания мярката да бъде изменена в по-лека.

"Аз лично считам, че задържането му беше прекомерно дълго. Общото му здравословно състояние се влоши в периода на задържането и изтърпяването на мярката за неотклонение "задържане под стража”.

Според мен, мнението ми като защитник, е, че тази мярка трябваше да бъде изменена в много по-ранен етап. От позицията ми на защитник считам, че през тези 2,6 години г-н Стайков не е ставал причина за отлагане на съдебното производство, не е възпрепятствал разследването и е отговарял на всички предпоставки в закона за налагане на по-лека мярка за неотклонение”, посочи Попова, цитирана от БГНЕС.

По време на домашния арест Стайков ще бъде с електронна гривна за проследяване.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК