Заловените фалшификатори парадирали с БГ паспорт на Сталоун като мостра за качество

Открити са множество фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери...

29.01.2021 | 13:15 Редактор: Искра Ангелова
Заловените фалшификатори парадирали с БГ паспорт на Сталоун като мостра за качество

При спецакцията, в която беше разбита престъпна група за фалшиви пари и документи, са претърсени 30 адреса. В подземен гараж на сграда в курортния комплекс "Слънчев бряг" е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти.

В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери и др.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление. 

Иззет е български задграничен паспорт със снимка и имена на актьора Силвестър Сталоун, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско. 

А специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима за участие в организирана престъпна група. Други двама са обвинени за извършени от тях вторични престъпления.

Припомняме ви, че обвинените са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, проведена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с участието на агенти на "Сикрет сървис" – САЩ, и съдействието на Европол.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК