Разбиха престъпна група за фалшиви банкноти и лични документи (ВИДЕО)

Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица

29.01.2021 | 11:30 Редактор: Искра Ангелова

Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха организирана престъпна група за производство и разпространение на фалшиви пари в различни валути, както и на български лични документи.

"Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 4 от които за участие в организирана престъпна група. Предстои да бъдат привлечени още. Характерно в случая е, че групата е изготвяла и неистински български документи. Фалшивите пари са били основно долари и евро", заяви изпълняващият длъжността ръководител на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

Групата се е занимавала професионално. Дейността им е идентична с друга група, разбита в края на 2018 година в Слънчев бряг. 

"Работихме на територията на няколко областни града. Изключително е полезна работата на "Сикрет Сървис", допълни тя.

От брифинга стана ясно, че качеството на банкнотите е много добро и имат добра защита.

"Новото е това, че са доста предпазливи в дейността си. Има точно изразена йерархия, по която действат. Лидерът не се е виждал с крайните лица, той държи връзка само с лицата, които са печатали парите и личните документи", коментира директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев.

"Противодействието на престъпленията, свързани с паричната система на ЕС и САЩ, е приоритет за Прокуратурата. Работата с нашите партньори от правоохранителните структури извън страната е гаранция за успех. Поздравления за добрата работа на Специализирана прокуратура и ГДБОП", коментира главният прокурор Иван Гешев.

Снимка: Пресцентър на МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години