Полицията прекъсна купон в Бургаско, 120 души празнували рожден ден

Посетителите на комплекса днес отричат да е имало нарушаване на противоепидемичните мерки

24.01.2021 | 13:40 Редактор: Ралица Братанова

Породен незаконен купон. Акция на полицията, съвместно с РЗИ се е състояла снощи в комплекс "Старите къщи" в с. Медово, съобщиха от МВР Бургас .

Изяснява се дали в ресторанта на хотелския комплекс е имало събиране на близо 120 души, които са празнували рожден ден. 

След разрешения час в механата на хотелския комплекс се вихри купон. Празнува се рожден ден, а вътре се веселят близо 120 души. Предупредени от управителя, че идва проверка веселбата е прекъсната, а купонджиите се разбягват.

При появата на екип на Bulgaria ON AIR вратата на ресторанта беше заключена, а хората в комплекса твърдяха, че не знаят нищо.

Днес полицията проверяваше документите на гостите на комплекса. Изяснява се точният им брой  и нарушено ли е изискването за 50% заетост на заведението. Собствениците на комплекса твърдят,  че в ресторанта е имало само гости на хотела, които са вечеряли.

Предстои съставяне на актове за нарушаване на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса. Санкцията да физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за собственици достига до 2 000 лв. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Малко пари им искате...те ще си плащат тези 2000 катоедин вид такса към държавата и ще продължават да се събират тайно.А затворете няколко заведения за неопределено време или за 2 г. да ги видим тогава нахалитетите... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
ехеее, браво! 120 души, по 300лв. ... Сигнализирай за неуместен коментар