76-годишен е блъснал жената и детето в "Дружба", не спрял на зебра

Хора от квартала споделят, че често по бул. "Димитър Списаревски" водачите карат много бързо

20.01.2021 | 13:38 Редактор: Ивет Арабова

Майка и дете пострадаха при катастрофа в столицата тази сутрин. Те пресичали на пешеходна пътека в столичния квартал "Дружба".

Автомобил обаче не спира на зебрата и ги помита. На мястото пристига линейка, пострадалите веднага са откарани в болница. 

"Жената е в тежко състояние, приета е тази сутрин малко след 8:30 часа в Спешното отделение на УМБАЛ "Света Анна", установени са фрактура на черепна кост, хоспитализирана е в реанимация на болницата", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков. 

Детето първоначално също е стабилизирано от екип на болница "Св. Анна". "Също е с тежка травма на главата, поради сложността е насочена към детска травматология в "Пирогов", каза още Луков. 

Елисавета живее в блока до кръстовището. Разказва, че често по булевард "Димитър Списаревски" шофьорите карат бързо. Често имало и критични ситуации. 

"Колко пъти казвахме тук да направят светофар", настоява тя.

Шофьорът, управлявал колата, е на 76 години. Няма информация в кръвта му да са открити алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Дали не е заспал човечеца или да е объркал ***... Сигнализирай за неуместен коментар