За 20 лева: Трима пребиха 92-годишна жена и мъжа, който се грижи за нея

Нападателите от шуменското село са задържани

14.01.2021 | 17:41 Редактор: Искра Ангелова

Пребиха 92-годишна жена за 20 лева в шуменско село. Полицията задържа нападателите - трима мъже от региона. Престъплението било извършено късно през нощта в дома на възрастната жена.

Тримата нападатели разбили входната врата на къщата и нахлули в дома ѝ. Първо нападнали 61-годишния мъж, който е назначен по социална програма, за да се грижи за болната жена. Заплашили го с нож и искали пари. 

"Влязоха и започнаха да ме бият и мен, и бабата. Казаха "Дай парите", казах им, че нямам пари. Бая бой ядохме", сподели Величко Илиев. 

Един от нападателите имал информация, че в къщата има пари, но след като пребили и лежащо болната жена - намерили само 20 лева. Величко Илиев разпознал един от нападателите, благодарение на което полицията бързо стигнала и до тримата извършители. 

"Приоритетно работим срещу битовата престъпност. Благодарение на съвместните ни усилия смятам, че в този случай прекалено бързо стигнахме до извършителите на деянието", заяви окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

"Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в хода на същата е придобита информация за един от извършителите, той е задържан в град Шумен в апартамента, в който живее. В дома му е открит и ножът, с който е бил", коментира директорът на ОДМВР - Шумен ст. комисар Ялчън Расим.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сега журналистите трябва да проследите случая и да проверите след месец какво става. Сигнализирай за неуместен коментар