Многолюдна сватба с жива музика засякоха полицаи в Сливен

По думите на собственика на заведението разговорите с клиентите били за само дузина души

29.12.2020 | 20:52 Редактор: Юлия Христова
Многолюдна сватба с жива музика засякоха полицаи в Сливен

Многолюдна сватба с жива музика посред бял ден на 27 декември засякоха полицаи и служители на РЗИ и БАБХ в сливенския квартал "Република“, където вървежно заведение отворило врати напук на забраните.

По думите на собственика на заведението Панайот Митев първоначалните разговори с клиентите били за само дузина души, които искали да отбележат по подобаващ начин рожден ден на приятел. Оказало се, че рожденият ден бил съчетан със Стефановден, към първоначално заявените 15 клиенти се присъединили още 40, имало и двадесетина непълнолетни, които си довели певица и музикант на йоника.

Тържеството било в разгара си, когато пристигнали проверяващите, според Митев имало минимум 15 полицейски патрулки, които буквално задръстили съседните улици.

"Никой нищо не казва, че в магазини на големите търговски вериги никой не спазва дистанцията, ама заради моето ресторантче ще ме изкарат най-големия престъпник. Не зная да е имало сватба, аз поне булка и кумове на видях. Клиентите са от махалата, искаха да направят скромно частно парти.Признавам че се полакомих да извадя някой лев преди Новата година, ама сега ще се наложи да плащам яка глоба. Още не зная колко ще е ама едва ли ще е под 3 бона…“, коментира видимо недоволен от случилото собственикът на заведението, кръстено на пророка свети Илия.

Освен на Митев са съставени актове по член 209 а от Закона за здравето на 55 пълнолетни клиенти, уточниха от ОД на МВР – Сливен.

През празничните дни са били извършени 609 проверки на места за обществено ползване и градския транспорт,съставени са били 61 протокола за предупреждения и 75 акта по закона за здравето.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК