БАЗ и СЗБ: Дискриминация е заведенията в хотелите да работят след полунощ

Ресторантьорите скочиха срещу предложение на министъра на туризма Марияна Николова

29.12.2020 | 11:12 Редактор: Тодор Петров
БАЗ и СЗБ: Дискриминация е заведенията в хотелите да работят след полунощ

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с нова остра декларация. Те съзряха поредна дискриминация спрямо техния бранш.

"Тази сутрин вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00:30 часа. В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт и съсипва бизнеса на колегите ни, които разчитат на сезонния туризъм", се казва в позицията на БАЗ и СЗБ.

"Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на ресторантите в хотелите до 22 часа, за да има все пак къде да се хранят техните гости. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията", изтъкват ресторантьорите.

Според тях било по-добре тържествата да се провеждат в заведения, където са направени огромни инвестиции за осигуряване на безопасна среда. 

"За съжаление вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днешна дата до 31 декември, едно заведения няма как да се подготви и да събере резервации", посочват от БАЗ и СЗБ.

Те настояват да не се взима решение за отваряне на ресторантите в хотелите до 00:30 часа на Нова година.

"Категорично отказваме да бъдем единствената изкупителна жертва и отново да понесем последствията на евентуално ново разпалване на епидемията след празниците", пише още в съобщението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК