Разбиха група за кражби на коли в София, издирват двама

Мъже на 34 г. и на 46 г. са задържани под стража

20.11.2020 | 11:35 Редактор: Тодор Петров
Разбиха група за кражби на коли в София, издирват двама

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица по досъдебно производство за участие в организирана престъпна група за кражби, противозаконно отнемане на автомобили и вещно укривателство.

Двама от обвиняемите - мъже на 34 г. и на 46 г., са били задържани за срок до 72 часа, а в късния следобед на 19 ноември. Специализираният наказателен съд им е определил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Другите двама разследвани са обявени за общодържавно издирване и принудително довеждане.

Според събраните до момента доказателства групата е създадена с користна цел - получаване на доходи от престъпна дейност, и е действала от началото на 2015 в София.

На 9.06.2018 г. в столицата нейни членове са участвали в противозаконно отнемане на лек автомобил "Рейндж Роувър", модел "Спорт", на стойност 101 070 лева. Разследва се и противозаконно отнемане на още два автомобила, палеж на "Ауди", както и опит за палеж на вратата на жилище, извършени по различно време в София, съобщиха от прокуратурата.

Специализираният наказателен съд е преценил, че има опасност те да извършат нови престъпления, ако им бъде определена по-лека мярка за неотклонение. Задържаните са осъждани, единият вече е изтърпявал ефективно наказание "лишаване от свобода" за противозаконно отнемане на кола.

Определението, с което Специализираният наказателен съд им е наложил постоянна мярка за неотклонение, подлежи на обжалване. След като и обявените за издирване участници в групата бъдат задържани, прокуратурата ще им предяви обвинения.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК