Крадат ли се автомобили по каталог в столицата?

За проблема сигнализираха наши зрители

19.11.2020 | 19:57 Редактор: Искра Ангелова

Кражба на автомобили по каталог в столицата. За проблема сигнализираха наши зрители. Само за няколко седмици са били откраднати няколко идентични автомобила от различни квартали. Кой е крадецът? 

Една и съща марка и модел автомобили, произведени в конкретен период, са откраднати в София за няколко седмици. Един от потърпевшите е Иван Станчев, чиято кола изчезва на 9 ноември. 

"Паркирах колата си пред входа, където я паркирам от три години, в понеделник сутринта излизам с дъщеря ми и установяваме, че не можем да намерим автомобила. В колата нямаше нищо ценно, най-ценното бяха две детски столчета", сподели той.

Освен че сигнализира в полицията и застрахователите, Иван публикува и пост в социалните мрежи. Оказва се, че не е единствен.

"Няколко човека ми писаха, че забелязват как миналия месец се крадат "Мерцедес" Е класа, този месец са изчезнали 5 или 6 автомобила точно тази марка и модел, които са с почти еднакви спецификации, което ме навежда на мисълта, че има една група хора, която изпълнява поръчка дали за българския пазар", коментира още Иван Станчев.

Според статистиката на полицията в столицата се крадат средно по два автомобила на денонощие. Според официалните данни - кражбите тази година, спрямо миналата, са намалели. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК