Апелативният спецсъд остави бившия зам.-екоминистър в ареста

Красимир Живков бе сред арестуваните при акция на ДАНС и прокуратурата през май

12.11.2020 | 12:00 Редактор: Ивет Арабова
Апелативният спецсъд остави бившия зам.-екоминистър в ареста

Бившият зам.-министър по околната среда и водите Красимир Живков остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд. Живков искаше по-лека мярка за неотклонение.

Бившият заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май. Задържани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови. Единият от тях – Атанас, и в момента е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", предава БГНЕС.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Снимка (Архив): Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК