Биха дядо в дома му в казанлъшко село, за да му отнемат 60 лева

Единият от нападателите е осъждан многократно за кражби и грабежи

29.10.2020 | 12:25 Редактор: Тодор Петров
Биха дядо в дома му в казанлъшко село, за да му отнемат 60 лева

Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми И.Н., на 28 г., и А.С., на 29 г. На 27 октомври  около 2 ч. в с. Енина, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, двамата са отнели 60 лева от 76-годишен мъж. Употребили са физическа сила и са го заплашили. 

И.Н. е извършил деянието в условията на опасен рецидив. Той е осъждан многократно за кражби и грабежи. По последната присъда му е било наложено наказание от 7 години "лишаване от свобода" за кражба, което е изтърпял през август 2019 г.

Пострадалият 76-годишен мъж живеел сам в къща с двор в с.Енина. Към 2 часа през нощта пенсионерът дочул шум в дома си и се събудил. Той видял как двама мъже – обвиняемите И.Н. и А.С.,  влизат в стаята му, като си светели с фенерчета. Те започнали да го удрят с юмруци по цялото тяло и му отнели 60 лв., съобщиха от пресцентъра на прокуратура. 

През нощта пострадалият мъж изпитвал болки от побоя, но се страхувал да напусне дома си. На сутринта е бил уведомен кметът на селото и е бил подаден сигнал в  РУ-Казанлък.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Снимка: Прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК