Внимание: Нов вид ало измама, свързана с коронавируса

Баба Анка дала 6 600 лева, излъгали я, че са за ваксина за племенника ѝ

22.09.2020 | 18:54 Редактор: Ивет Арабова

Нов вид телефонна измама, свързана с актуалната тема за коронавируса. Последната жертва на ало измамниците е 89-годишна жена от русенското село Пиперково. Тя им е дала всичките си спестявания, за да спаси роднина, заразен с Ковид-19.

Животоспасяващата ваксина срещу коронавирус струвала на възрастната жена 6 600 лева. Измамниците умело успели да я убедят, че помага на заразения си племенник. Казали ѝ, че той е в болницата в Свищов и е в тежко състояние. Поискали пари за ваксина. След няколко часа жената ги предала на мъж, представил се за шофьор от болницата. 

Из селото познават добре измамената баба Анка и често я виждат. "Тя няма разходи, няма деца, няма внуци, живее скромно. Успявала е да си скъта, години наред. Защото това ѝ бяха думите, че "аз исках един ден като умра, моите племенници да не харчат, а да им оставя да има с какво да ме погребат", каза кметът на с. Пиперково Бисерка Апостолова.

Баба Петранка също живее сама от много години в село Пиперково. Децата ѝ постоянно я предупреждават да не се доверява на непознати, а да звъни първо на тях. В русенското село Пиперково това не е първият случай на измамени възрастни хора. От полицията съобщиха, че работят по случая.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК