Нова ало измама: Пенсионерка даде 6600 лв. за ваксина срещу Ковид-19

На 89-годишната жена било съобщено, че племеникът й е болен от коронавирус

21.09.2020 | 22:35 Редактор: Виктория Гетова
Нова ало измама: Пенсионерка даде 6600 лв. за ваксина срещу Ковид-19

Пенсионерка от русенско село е дала 6600 лв. на телефонни измамници, които се възползвали от страха й от коронавируса. За случая съобщиха от полицията в Русе.

Вчера сутринта непознат мъж се е обадил на домашния телефон на 89-годишната жена. Той се е представил за главен лекар на болницата в Свищов. Мнимият доктор казал на жената, че племенникът й е болен от Ковид-19 и веднага трябва да му се постави животоспасяваща ваксина срещу инфекцията. След това в разговорът се включил и друг мъж, чийто глас пенсионерката помислила за този на племенника си.

След това отново се включил "докторът", който попитал жената с какви пари разполага. След като станало ясно, че тя държи в дома си 6600 лв., мъжът я накарал да опакова в найлонова торбичка 6500 лв., а останалите 100 лв. да приготви за шофьора, който ще вземе парите и ще ги занесе в болницата, съобщава dnes.bg.

Към 13:00 часа пред дома й дошъл непознат човек и жената му дала парите. Час и половина, след като дала парите пенсионерката се усъмнила, че е измамена. Подала е сигнал в Районното управление в град Бяла. По случая се води разследване.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК