Оставиха в ареста Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Не бе уважено искането на защитата мярката да бъде заменена с по-лека

08.07.2020 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Оставиха в ареста Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. 

В края на април Софийският градски съд остави в ареста 21-годишния Кристиан, а сега мярката му за неотклонение не бе заменена от по-лека, както настояваше защитата му.

Обвиняемият не присъства на днешното заседание, а като причина изтъкна факта, че се намираме в извънредна епидемична обстановка, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Друг довод, който адвокат Любомир Таков изтъкна в защита на Николов, е че той е в ареста вече повече от два месеца.

Все пак според обвинението са налице всички доказателства, които правят 21-годишния младеж обществено опасен. Всички свидетелски показания сочат, че той е бил зад волана в момента на удара с колата на Милен Цветков. Кристиан Николов не просто не се е опитал да избегне катастрофата, а е увеличил скоростта, с която е карал.

Проби доказват наличието на 4 вида наркотици в кръвта му. До края на месеца трябва да е ясна и автотехническата експертиза, която ще покаже точната скорост на Николов по време на катастрофата.

Психиатричната експертиза, която също бе назначена, не е могла да бъде извършена. Причината е отказ на самия Кристиан Николов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК