Трите ареста на близки до Божков са свързани със записи на наблюдаващия прокурор?

Кадри на Ангел Кънев бяха разпространени от бизнесмена в социалните мрежи

03.07.2020 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

При спецакциите, които се проведоха на няколко места в София и Сандански, са задържани Веселин Балтов, Славчо Марков и Емил Кабакчиев. И тримата  са приближени до Васил Божков и са осигурявали охраната му.

Емил Кабакчиев е управител на охранителна фирма - собственост на хазартния бос. Славчо Марков е бивш шеф на на службата за Борба с организираната престъпност", а Балтов е бивш служител на отряда за борба с тероризма (СОБТ)

Акциите започнаха от два адреса в София. Първият от тях в квартал "Симеоново", където е домът на Славчо Марков - бивш служител на МВР, считан за "дясната ръка" на бизнесмена Васил Божков.

"Ще преценим колко души ще бъдат задържани. В момента се претърсва дома на Славчо Марков", каза прокурор Димитър Петров.

Освен в "Симеоново", спецакция има и в офиса на охранителна фирма на ул. "Черковна" 38. Смята се, че там работи Славчо Марков. 

"Извършват се претърсвания и изземания. Свързано е с Васил Божков, да", коментира прокурор Калин Близнаков.

По непотвърдена информация акцията е свързана със заснемането на прокурора Ангел Кънев, чийто кадри бяха разпространени от Васил Божков в социалните мрежи. Кънев е един от наблюдаващите прокурори по делата, образувани срещу бизнесмена. 

Друг приближен до обвинения хазартен бос - Веселин Балтов, беше задържан при акция в Сандански. Той също е свързан с охраната на бизнесмена. 

"Семейство Балтови живеят тук. Техният син имаше нещо в службите, ама какво точно не мога да ви кажа", сподели съсед.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК